Burj Khalifa verden hidtil højeste bygning

Har man drømt om at tage til Dubai for at se verdens højeste bygning Burj Dubai – også kaldet Dubai Tower eller Dubai tårnet – , må man finde på noget andet. Den gigantiske skyskraber, der skiller sig ud fra alle de ellers meget overdådige bygninger, har nemlig fået et nyt navn: Burj Khalifa.

Burj Khalifa verden hidtil højeste bygning
Burj Khalifa, verden hidtil højeste bygning

Konstruktionen af Burj Khalifa begyndte allerede i 2004, og dørene blev endelig åbnet først i 2010. I anledning af denne officielle indvielse blev tårnet omdøbt fra Burj Dubai (“Dubai Tårn”) til Burj Khalifa (“Kalif Tårn”) for at hædre præsidenten for De Forenede Arabiske Emirater. Uden Khalifa bin Zayed Al Nahyan’s støtte er det usandsynligt at projektet var blevet til det det er nu, og det blev derfor besluttet at tårnet skulle opkaldes efter ham.

Bygningen  er specielt beregnet til at lokke turister til byen og området omkring, hvilket den også gør fantastisk godt – alle vil jo se verdens højeste bygning når de nu alligevel er her! Udover at være den højeste menneske-byggede konstruktion på planeten, er den indehaver af ikke mindre end 14 andre rekorder.

  • Bygningen indeholder 163 beboelige etager,
  • er 828 meter høj,
  • kostede halvanden milliard dollars at bygge…

De utrolige fakta synes uendelige, men en god sammenfatning kan findes på bygningens egen hjemmeside her.

Opførelsen af Burj Khalifa sørger for at verdens højeste bygning igen står i mellemøsten, hvilket ikke har været tilfældet siden siden pyramiderne blev overhalet af Lincoln Cathedral i England i 1311.

Bygningen oser af luksus i en grad, der leder tankerne hen på Las Vegas. Alting er overdådigt og meget eksklusivt, og de fleste priser inden for dørene er også derefter. I bygningen findes der et hotel, lobbyer, utallige swimmingpools, en fin restaurant, en park og meget mere.

Spørgsmålet er så hvor længe for den lov til at være verdens højeste bygning, for flere andre er på vej, der på de foreløbige planer passere en højde på utrolige 1 kilometer!

Similar Posts