Flyrejser med kæledyr

Er det nødvendigt for dig at tage en flyvetur indenfor kort tid? Du er måske så en kæledyrsejer, der gerne vil medbringe dit kæledyr?

Uanset at de fleste af os efterlader vores kæledyr derhjemme,kan det være at du ikke er villig til at gøre det eller dit mål med turen er en udsationering, i modsætning til at tage på en sjov ferie. Uanset dine årsager til at ville eller være tvunget til at rejse bort med dit kæledyr eller husdyr, så er der en række vigtige punkter, du ikke kan komme udenom at holde for øje.

small dog in a bag lookin down

De indledende øvelser i at flytte et kæledyr, er at kontrollere, at du kan gøre det. Selv om adskillige flyselskaber vil acceptere kæledyr på deres fly, er det ikke samtlige der vil. Du kan komme på den, hvis du ordner en afrejse fra en lille lufthavn med kun et eller to flyselskaber. Hvis de ikke tillader kæledyr, eller hvis deres begræsninger er i overkanten for dig at håndtere, skulle du om muligt undersøge andre lufthavnsalternativer, især dem, der er større.

Når du flyver med din kat, er det vigtigt at huske at du vil blive opkrævet et ekstra gebyr. Desværre mener adskillige første gangs kæledyrsrejsende, at deres kat tæller som en carry-on taske eller kabinebagage. Det er ikke sådan det fungerer(!) Du vil næsten altid blive afkrævet et ekstra gebyr for at rejse med et kæledyr. Denne overpris vil sandsynligvis komme an på det omtalte flyselskab, og samt din kats placering, i kabinen eller i bagagerum.

Det leder os videre til en anden overvejelse. Selv med nogle af de flyselskaber, der tillader kæledyr ombord på deres fly, ikke alle godkender kæledyr til at være i kabinen med andre rejsende. Dette er særlig udbredt på små fly, hvor hypersensibilitet kan være frygtet. Hvis du ikke kan skilles fra din kat, skal du prøve på at søge efter et flyselskab, der vil give dig mulighed for at holde ham eller hende i kabinen med dig. Med det sagt, så husk at kæledyrets størrelse også vil have stor indvirkning på dine muligheder.

Uanset hvor dit kat befinder sig på transporten, bør du have en transportboks til dem. Talrige flyselskaber har særlige regler for, hvilke varianter der kan benyttes. Restriktionerne indebærer ofte anvendte materialer samt størrelse. Flertallet vil give dig disse data når du spørger efter dem. Omkring kæledyr kasser og luftfartsselskaber, er det vigtigt, at du giver dit kæledyr plads nok til at stå og bevæge sig rundt en lille smule. I grunden vil flertallet luftfartsselskaber nægte at fragte katte, som de mener bliver klemt.

Links:

https://www.sas.dk/rejseinfo/saerlige-rejsebehov/rejs-med-dyr/