The Palm Islands, eller “Palmeøerne”, er tre kunstige øer ud for kysten ved Dubai. De er lavet for at få mere ud af kystlinjen, og det må man sige de gør; øerne lægger i alt 520 kilometer til Dubais badestrand.

Palm Islands

Der bygges stadig på alle øerne, men nogen steder mere end andre. Alle øerne ligner palmetræer, med en stamme i midten og en 15-20 palmeblade udenom, omringet af en halvcirkel for at gøre bølgerne mindre. Der er tre forskellige øer: Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali og Palm Deira.

Jebel Ali er indtil videre den største, men Deira er stadig under konstruktion og det er meningen at den skal være endnu større. De oprindelige planer var, at Palm Deira skulle være fem gange så stor som Palm Jebel Ali og otte gange så stor som Palm Jumeirah, men det viste sig at være for besværligt, og ambitionerne er blevet skruet en smule ned.

Uanset om du ønsker at opleve action og eventyr, eller blot slappe af, solbade og spille partypoker, kan man få sit ejet sommerhus på øerne, eller man kan bo på et af feriestederne. Det nok mest kendte er Atlantis, The Palm, der har over 1500 værelser. Det har også en delfinbugt, hvor man kan svømme sammen med delfinerne, og en kæmpestor akvariepark, der indtil for nyligt husede en hvalhaj i det 11 millioner liter store akvarium. Det er altså sindssygt meget vand!

Flere projekter på vej

Ud for Dubais kyst, er der flere store projekter i gang. Udover de tre palmeøer, skal der laves et kæmpestort halvmåne-formet ø-kompleks ved siden af Palm Jebel Ali. Når det er færdiggjort, vil det være det største menneske-lavede projekt nogensinde. Lidt længere oppe af kysten ligger der allerede en mindre øgruppe der hedder The World. Det er hvad det lyder som: en masse øer der former noget der ligner et verdenskort.

Similar Posts