Vindtårn i Al Bastakiya, Dubai

Al Bastakiya er bydelen der bedst viser Dubais historiske baggrund. Man er i gang med at restaurere dele af den og området bliver suppleret med både restauranter og museer.

Vindtårn i Al Bastakiya, Dubai
Vindtårn i del af det oprindelige Dubai. Foto: Chris Kanye, Dubai

Al Bastakiya, der er placeret i byens østlige del, er en af de ældste beboede områder i Dubai. Konstruktionen af bygningerne i området begyndte tilbage i 1890, hvor det primært var beboet af byens rigeste. Efter der blev fundet olie flyttede de rige til andre områder og bydelen blev fyldt med indvandrere i stedet.

Dubais kommune startede i 2005 et projekt der havde til formål at genskabe bydelens tidligere storhed ved at restaurere store dele af bygningerne i området. Der er planer om at renovere alle de historiske bygninger i Bastakiya området, så der kan åbnes flere gallerier, museer restauranter og traditionelle markeder

Tidligere har der været tradition for at rydde de gamle bygninger for at gøre plads til det nye, men stemningen er i dag mere for at gemme og restaurere hvad der er tilbage. Noget af bydelen er blevet ryddet, faktisk blev omkring halvdelen fjernet for at gøre plads til nyt i 1970, men der er stadig en del tilbage. På længere sigt er det kommunens plan at genskabe Dubais rige kulturelle arv og arkitektoniske landemærker til deres tidligere herlighed.

Al Bastakiya er et besøg værd hvis man er interesseret i lidt kultur, med sine smukke bygninger midt i Dubais moderne storbyliv. Distriktet er et skridt tilbage i tiden, fyldt med traditionelle gårdspladser, smukke bygninger og små persiske butikker.

Bydelen er blevet øremærket for stor fremtidig turisme, og udviklingen er allerede begyndt i form af et museum, et kulturcenter og et kunstgalleri, hvor lokale og internationale kunstnere kan fremvise deres talent.

Similar Posts