spise i dubai

Topklasse madoplevelser i Dubai

spise i dubai

Dubai er en by fuld kontraster, rigdom for nogle og fattigdom for mange flere.

De indfødte Emiratis udgør kun ca. 12% af den samlede befolkning og ejer enorme rigdomme, men det meste er opbygget af den enorme arbejderklasse der er rejst hertil fra Indien, Pakistan og fra mindre velstillede dele af området omkring Golfen.

Den bedste måde at opleve disse forskelle på, er via ganen – ved at prøve de store nuanceforskelle i restaurationsbranchen.

I toppen af kransekagen finder vi restauranter i topkvalitet, Michelin-mad lavet af stjernekokke – blandt andre de britiske mesterkokke Gary Rhodes i Grosvenor House Hotel og Gardon Ramsay (tidligere) på Hilton Dubai Creek.

I samme klasse, men med et andet menukort, finder vi den eksklusive kinesiske restaurant Noble House placeret i Raffles Hotel.

Uanset hvilken af disse restauranter man vælger, så vil man sidde i fantastiske omgivelser sammen med indfødte emiratis og andre, der har draget fordel af Dubai’s økonomiske boom – hvilket også er nødvendigt, hvis man skal kunne have råd til at betale i omegnen af 1.500 kr. pr. kuvert.

De billige madoplevelser i Dubai

Har man ikke et feriebudget, der inkludere den slags oplevelser – eller vil man bare gerne opleve andet end glitterfacaden – så findes der masser af muligheder på Al Dhiyafah Road, kendt for sine billige madsteder.

Her bespiser man byens mindre velpolstrede indbyggere fra fortovsrestauranter, så man kan holde øje med gadelivet, mens man nyder retter fra Lebanon, Iran og Indien.

I gadens nordlige ende finder man Sidra, som med rafinerede salater og brændende mixed grill giver smagsoplevelser som i Levanten, en gammel fællesbetegnelse for det der i dag er lande som Syrien, Libanon, Jordan og Israel.

I den anden ende af vejen serveres saftigt lammekød og alt godt fra havet direkte fra grill i Pars Iranian Kitchen. På den anden side af den meget trafikerede, sekssporede vej, finder man den Pakistansk inspirede Ravi Restaurant.

På grund af byens alkohol-lovgivning kan restauranter udenfor hotellerne ikke servere vin til maden, men til priser omkring 150 kr for to – så er det til at overleve.

 • Grosvenor House Hotel
  Sheikh Zayed Road, Dubai, U.A.E.; 971-(0)4-399-8888 
 • Hilton Dubai Creek
  Al Baniyas Road, Dubai, U.A.E.; 971-(0)4-227-1111
 • The Noble House, Raffles Dubai
  Sheikh Rashid Road, Wafi, Dubai, U.A.E.; 971-(0)4-324-8888
 • 4. Al Dhiyafah Road
  Al Dhiyafah Road, Dubai, U.A.E.
 • 5. Sidra
  Al Dhiyafah Road, Behind Jumeirah Rotana Hotel, Dubai, U.A.E.; 971-(0)4-345-3044
 • 6. Pars Iranian Kitchen
  Next to Rydges Plaza, Satwa, Dubai, U.A.E.; 971-(0)4-398-4000
 • 7. Ravi Restaurant
  Khamees Bldg., Al Satwa Road, Dubai, U.A.E.; 971-(0)4-331-5353

Similar Posts