Dubai er en del af et muslimsk samfund og derfor er Ramadan en vigtigt begivenhed i Dubai.

Ramadan er den muslimske fastemåned

Ramadan er den muslimske fastemåned og strækker sig over 30 dage, hvor man undgår mad, drikke, røg og seksuelt samkvem i dagtimerne. Fastemåneden afsluttes med Eid-fest.

Ramadan følger ikke den gregorianske kalender – den kalender vi normalt regner efter i den vestlige verden –  og flytter sig derfor cirka 11 dage fra år til år. Ramadanen er fastsat til at være 9. månefase efter den islamiske kalender. Bemærk venligst at i den islamiske kalender starter højtiden ved solnedgang dagen før, så hvis der står den 20. starter højtiden altså ved solnedgang om aftenen den 19.

Ramadan 2012:  20. juli – 18. august

Ramadan 2013: 9. juli – 7. august

Ramadan 2014: 28. juni – 27. juli

Se mere om datoerne  for Ramadan og andre religiøse højtider på When-is

Det er meget forskelligt, hvor meget de muslimske lande går op i Ramadan og lignende højtider. I langt de fleste lande vil dagligdagen som turist fortsætte uanfægtet, men man skal være forberedt på, at der kan være enkelte ting, der vil være mere vanskeligt at gennemføre. På den anden side giver det samtidig mulighed for at opleve Eid-festen, som ikke havde været der uden fasten!

Det er meget almindeligt, at der gøres noget ekstra ud af lysdekorationer i byen under fastemåneden, da en stor del af aktiviteterne foregår efter mørkets frembrud. På samme måde bruges der også ekstra tid sammen med børnene til at dekorere hjemmet i den festlige anledning. Der spises meget og længe efter solnedgang, ofte står man også op i løbet af natten for at indtage flere kalorier inden solen står op og det igen er fastetid.

Når fastemåneden afsluttes med Eid, sker det med maner. Denne fest fortsætter gerne over flere dage med daglige moskebesøg og ofte også med nyt tøj til børnene.

I visse kredse mener man at ideen bag Ramadan er blevet udvandet på samme måde som vestens kommercialisering af julen. Det religiøse er trådt i baggrunden, og i stedet kommer der fokus på alle de ting man skal købe.

Similar Posts