Den officielle valuta i Dubai er dirham

I Dubai og resten af De Forenede Arabiske Emirater bruger de, ligesom i mange andre arabiske lande, valutaen dirham.

Den officielle valuta i Dubai er dirham
Den officielle valuta i Dubai er dirham

Værdien af en dirham (Dh) er fastlåst i forhold til den amerianske dollar, så én dollar koster 3,671 dirham. Dollars kan, sammen med euro, bruges ved indkøb rundt omkring.

En dirham svarer til halvanden krone, den aktuelle kurs kan ses på http://www.valutakurser.dk .

Sedler findes i 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 og 1000 nomineringer. Dirham’en er delbar i 100 fils, og mønter findes i 1Dh og 50, 25, 10 og 5 fils (10 og 5 fils har man kun sjældent brug for).

Kreditkort er meget almindelige, og kan bruges næsten overalt. Dette gælder både Visa og de fleste andre internationale kreditkort.

Langt de fleste steder kan man finde hæveautomater, hvor der kan hæves dirham med bl.a. Visa og Mastercard. Så der er nem adgang til at shoppe løs!

Navnet dirham er en afledning af den græske valuta drakme, der under Grækenlands storhedstid cirkulerede i hele middelhavsområdet. Dirham var det arabiske navn for disse sølvmønter og dermed også navnet for den islamiske møntfod, der opstod i slutningen af 600-tallet.

Som en lille spøjs info, så findes der ofte dirhams som arkæologiske fund fra vikingetidens Norden, så langt omkring blev de brugt som gyldigt betalingsmiddel. Alene i Danmark er der i følge Nationalmuseet fundet over 7.000 dirhams.

Similar Posts