Daddelpalme, photo by Dennis M. Andrews de paul

Dubai er en stor by, hvor der er meget forskel på priserne i de forskellige bydele. Man kan både finde eksklusive, dyre ting, og lokale, billige ting. Alligevel er det her forsøgt at give et overblik over priserne i Dubai.

Daddelpalme, photo by Dennis M. Andrews de paul
Daddelpalme, photo by Dennis M. Andrews de paul

Generelt er priserne i Dubai lidt lavere end de er herhjemme, men de store besparelser findes ikke hvorsomhelst.

På store, fancy hoteller kommer man ofte ud fra at tingene koster derefter. Mad på en fin restaurant koster naturligvis også, men holder man sig til torvene og de mange indkøbscentre i byen, kan man finde mange gode handler.

I de såkaldte “souker”, der egentlig bare er markeder, kan man gøre en god handel, hvis man kan sit kram. Som på så mange andre steder, forventes det nemlig at man prutter om prisen. Dette kan som regel gøres på engelsk, da sælgerne ikke kan sælge meget hvis ikke de er lidt internationale. Rigtigt mange af de handlende er nemlig turister.

Selv i butikker, hvor der ellers er en fast pris, kan man godt få noget ud af at spørge efter “the best price”. Desuden kan varernes pris variere en del fra sted til sted, så er det en større handel du skal i gang med, kan det godt betale sig at se hvad varen koster andre steder.

Soukerne åbner som regel omkring middag, mens indkøbscentrene har deres egne åbningstider, der svarer til dem vi kender herhjemme. De fleste har dog lukket om fredagen, i det mindste indtil sen eftermiddag.

Pas på falske mærkevarer

Vær opmærksom på at mærkevarerne der sælges, ikke nødvendigvis er ægte. Man kan som regel spotte fupmagerne på prisen, men ellers må du have fat i varen, hvis du er i tvivl. I Karama shoppingområdet især er kopivarerne et stort problem. Husk på at det er strafbart at indføre piratkopier i Danmark!

Nedenfor er en liste over priser i Dubai. Det er selvfølgelig kun cirka-tal, priserne varierer fra sted til sted. Men måske kan de alligevel give en idé om prisniveauet:

Butik:

  • 1 L vand: 3 kr.
  • Sodavand (33 cl): 3 kr.
  • Et brød: 12 kr.
  • Et par badesandaler: 35 kr.

Restaurant:

  • Øl (50 cl): 25 kr.
  • Let frokost: 25 kr.
  • Enkel middag: 70 kr.

Similar Posts