Ifølge muslimsk lov er det ikke tilladt at spille, og i Dubai er der hårde straffe for at arrangere spil. På internettet er al adgang til spillesider blokeret, poker er bandlyst, og der findes ingen casinoer – i hvert fald ikke af den slags, som er synlige for myndighederne.

Hestevæddeløb på Meydan, Dubai

Alligevel kan man faktisk godt spille og vinde i Dubai. Hvordan hænger det sammen?

Hyklerisk eller ej, så er det af en eller anden grund tilladt at deltage i lodtrækninger, hvor man kan vinde forskellige store præmier, f.eks. en bil. I lufthavnens toldfrie afdeling er der for eksempel et meget populært lotteri, hvor man kan vinde store præmier. Det er dog aldrig muligt at vinde penge, men man kan jo selvfølgelig sælge sin gevinst og få pengene for det.

Hestevæddeløb

Mere bizzart er det dog, at man også godt kan spille på væddeløb, f.eks. på den nye flotte hestevæddeløbsbane Meydan med plads til 60.000 tilskuere. Det foregår dog i et begrænset omfang, og der er ikke mulighed for at spille på hvert enkelt løb, som man kender fra væddeløbsbaner i Danmark.

I stedet får man inden løbene en bon, hvor man kan prøve at gætte udfaldet af alle aftenens løb. Det koster ikke noget at deltage, og der er ofte store præmier på spil, specielt til de store arrangementer. Ved Dubai World Cup i marts, hvor der er 10 millioner dollars til den vindende hest, var der f.eks. en bil på spil for tilskuerne. Hvis man skulle være så heldig at ramme den vindende kombination, skal man vise et gyldigt billed-ID for at kunne modtage præmien.

Kamelvæddeløb

Væddeløb er i det hele taget populært i Dubai, og udover hestevæddeløb er kamelvæddeløb også en stor sport i Emiraterne. Der er et par store baner i Dubai, og her skulle det faktisk også være muligt at spille. Det foregår dog uorganiseret, og man skal passe på ikke at blive snuppet af myndighederne. Så det er nok bedst at lade være.

Artiklen er leveret af Henrik Hansen fra www.pokerlistings.dk, en udførlig guide om dansk poker.

Similar Posts